• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Про колегіум
  • Новини
  • Вітаємо переможців оболасного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

Вітаємо переможців оболасного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

2014-02-18

14-17 лютого 2014 року у Полтаві відбувся третій обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Вихованки Колегіуму мистецтв Рашевська Катерина (11 клас) та Пиляй Валерія (10 клас) взяли участь у цьому конкурсі. Цьому передувала кропітка багаторічна пошукова праця учениць та їх наставників. Попередній захист учнівських наукових робіт відбувся в Колегіумі, на засіданні шкільного наукового товариства «Сузір’я».

Уже вдруге Катерина захищала роботу у відділенні наук про Землю, у секції «Географія та ландшафтознавство». 2013 року її робота «Топонімічна система Опішні та її округи: ландшафтно-географічний аналіз» зайняла ІІІ місце в Україні. Нині, під керівництвом учителя географії Орленко Наталії Валентинівни вона дослідила тему: «Народні географічні назви на Полтавщині як відображення процесу освоєння ландшафтів» і зайняла у Полтаві І місце. Зараз Катя готується до Всеукраїнського етапу цього конкурсу.

Валерія захищала роботу у відділенні історії, у секції «Історія України». Її наукове дослідження під керівництвом учителя історії Цюрюпи Світлани Олександрівни з теми: «8-а гвардійська протиповітряна десантна дивізія: історія становлення та її роль у роки Другої світової війни» актуальне й маловивчене, а тому було відзначене журі дипломом ІІІ ступеню.

Вітаємо Катю Рашевську й Лєру Пиляй із їх першими науковими здобутками й бажаємо дівчатам подальших перемог у цікавому світі науки.

/Files/images/IMG_2219.JPGЗліва направо: Цюрюпа С.О., Пиляй Валерія, Рашевська Катерина, Орленко Н.В.

Коментарi